Bereken uw BMI

Een gezond gewicht is belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen. Bepaal met de BMI-meter van de Hartstichting of uw gewicht gezond is. We helpen u graag met een persoonlijk advies.

jaar
meter
kilo

De Hartstichting en de BMI-meter

De Hartstichting wil u helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen. Overgewicht is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. Met de BMI-meter van de Hartstichting berekent u uw BMI en ziet u of uw gewicht gezond is. Na het berekenen van uw BMI krijgt u een persoonlijk advies.

Uw BMI

Een gezond gewicht is belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen. Bekijk uw BMI en het advies van de Hartstichting voor uw persoonlijke situatie.

Uw BMI is:

Wat betekent dit voor u?

U bevindt zich boven de voor u gezonde BMI score van 25. Om de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk te verkleinen, mag u tussen de 60 en 80 kilo wegen. U heeft aangegeven dat u een man van 28 jaar, 1.79 meter lang bent en 89.4 kilo weegt.

• Ondergewicht

• Gezond gewicht

• Overgewicht

• Obesitas

• Extreme obesitas

• BMI ---
  • --- kg

Persoonlijk advies

Meer informatie die past bij uw BMI en helpt uw risico op hart- en vaatziekten te beperken.